Over deze website

De collectie van Museum Boijmans Van Beuningen bestaat uit meer dan 145.000 objecten. Op dit moment zijn ruim 17.000 objecten terug te vinden op Collectie Boijmans Online en dit aantal groeit gestaag.

Deze website is ontwikkeld door

DOOR/IN10
Concept, webdesign and development

In samenwerking met
Studio Lotte Meijer

Reacties?

Collectie Boijmans Online is onlangs vernieuwd. We zijn benieuwd naar uw ervaringen. Wat werkt goed, en wat kan beter? Laat het ons weten via web@boijmans.nl.

Beeldrecht

Museum Boijmans Van Beuningen heeft zijn uiterste best gedaan om de rechthebbenden van het gebruikte beeldmateriaal te achterhalen. In geval van onjuistheden, graag contact opnemen met web@boijmans.nl.

Van werken van beeldende kunstenaars aangesloten bij een CISAC-organisatie is het auteursrecht geregeld met Pictoright te Amsterdam. ©c/o Pictoright Amsterdam 2012

Met bijzondere dank aan Fred Ernst, Bob Goedewaagen, Tom Haartsen, Jannes Linders,  Ernst Moritz, Studio Tromp, Studio Buitenhof en Lotte Stekelenburg voor hun foto's van objecten en vele tentoonstellingen & evenementen.

ALMA

In Collectie Boijmans Online zijn gegevens uit de onderzoekswebsite ALMA - Afbeelding Linkt Met Artefact - opgenomen. In ALMA zijn afbeeldingen van pre-industriële gebruiksvoorwerpen aan vergelijkbare fysieke objecten gekoppeld. Als er objecten zijn gekoppeld aan prenten en schilderijen en vice versa, zijn deze terug te vinden op de objectpagina's onder tabje 'ALMA'. Naast deze objectrelaties zijn ook de teksten op de voormalige onderzoekswebsite opgenomen in Collectie Boijmans Online, bij het onderdeel 'Onderzoek'. De ALMA website is hiermee komen te vervallen.

 

Disclaimer

Website
Alle informatie op deze website is met grote zorg samengesteld. Mocht de informatie desondanks onjuist zijn, dan kunt u daar geen rechten aan ontlenen. Voor eventuele schade die u lijdt door het gebruik van deze website is Stichting tot Beheer van Museum Boijmans Van Beuningen niet aansprakelijk.

Google Analytics
Het museum maakt gebruik van Google Analytics voor onderzoeksdoeleinden.